Άνθρωπος-θρύλος: Paul Frère (1917-2008)

Άνθρωπος-θρύλος: Paul Frère (1917-2008)

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

Δημοσιογράφος, οδηγών αγώνων, Porsche enthusiast, άνθρωπος του στυλ. Μια αναδρομή στη ζωή ενός ανθρώπου που ήταν γεννημένος να οδηγεί.

 

Τόσο πάθος για ταχύτητα δεν το συναντάς κάθε μέρα. Πριν μερικά χρόνια ο Paul Frere, ένας άνθρωπος που έγραψε εκατομμύρια χιλιόμετρα στο αριστερό κάθισμα, είχε ένα ατύχημα. Σοβαρό. Ακόμα και το σημείο στο οποίο συνέβη είναι ενδεικτικό της περίπτωσης του: κοντά στο Nuerburgring Nordschleife, δηλαδή στην πιο ανατριχιαστικά δύσκολη πίστα στον πλανήτη.

 

Είχε πάει, βλέπετε, για να οδηγήσει. Αυτό συνήθως δεν είναι είδηση για τον Frere. Είδηση είναι ότι ήταν, ίσως, ο πιο γρήγορος παππούς στον κόσμο αφού έκλεινε σε λίγες μέρες τα ενενήντα του χρόνια. Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 1917 έκλεινε μια σταδιοδρομία αφοσιωμένη στους τέσσερις τροχούς.

 

Με έντεκα συμμετοχές σε αγώνες Grand Prix, με εμπειρίες από τις εξουθενωτικές 24 ώρες του Le Mans οδηγώντας Porsche 550 Spyder και 718 RSK και με αναρίθμητα αναμνηστικά κύπελλα στις βιτρίνες του σπιτιού του, ο Frere ξεκίνησε παράλληλα συνεργασία σαν freelance δημοσιογράφος.

 

Στη συνέχεια πήρε τη θέση του European Editor για το περιοδικό ‘’Road & Track’’ ενώ έγινε σύμβολο επαγγελματισμού και εξειδίκευσης. Ειδικά στις Porsche. Όχι μόνο έγραψε το βιβλίο ‘’Porsche 911 Story’’ αλλά συνέδεσε το όνομα του με αυτές αφού κατέληξε να θεωρείται  guru της ειδικής δημοσιογραφίας και ένας βαθύς γνώστης των αυτοκινήτων από το Τσουφενχάουζεν.

 

Διατηρούσε αναλυτικά αρχεία για όλα τα test drives που είχε κάνει στη ζωή του, ντυνόταν με ανάλογη προσοχή στη λεπτομέρεια και κέρδισε το θαυμασμό της παγκόσμιας δημοσιογραφικής σκηνής.

 

Μέχρι το τέλος της ζωής του οδηγούσε τα δύο αγαπημένα του αυτοκίνητα. Την πρώτη Porsche που είχε αποκτήσει που ήταν μια 356 και μια Indian Red 911 Carrera.

 

Αυτό είναι το video από την ανακοίνωση του θανάτου του στο κανάλι RTL. 

 

  

In memoriam.

 

Photo: porsche

Προσφορές από 0€ προκαταβολή

Δείτε όλες τις προσφορές μας

Χωρίς Προκαταβολή
Γρήγορες διαδικασίες
Εξειδικευμένοι συνεργάτες
Ελληνική εταιρεία
Εξατομικευμένες λύσεις
Χωρίς ψιλά γράμματα