• Αρχική
  • BLOG
  • Νέο σκάνδαλο: νοθευμένα στοιχεία για τα μέταλλα που προμηθεύονται αυτοκινητοβιομηχανίες
Νέο σκάνδαλο: νοθευμένα στοιχεία για τα μέταλλα που προμηθεύονται αυτοκινητοβιομηχανίες

Νέο σκάνδαλο: νοθευμένα στοιχεία για τα μέταλλα που προμηθεύονται αυτοκινητοβιομηχανίες

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

Μια από τις σημαντικότερες ιαπωνικές βιομηχανίες, η Kobe Steel Ltd, αναγνώρισε πως προμήθευσε εταιρείες αυτοκινήτου με παραποιημένα στοιχεία ανθεκτικότητας μετάλλων με τα οποία κατασκευάζονται μέρη του αμαξώματος αυτοκινήτων. Ποιοι κατασκευαστές πλήττονται;

 

Συμβαίνει τώρα: το βιομηχανικό σκάνδαλο που έπληξε την Kobe Steel Ltd άρχισε να αντηχεί στο εξωτερικό, καθώς ο τρίτος μεγαλύτερος χαλυβουργός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της παραποίησε στοιχεία σχετικά με την ανθεκτικότητα ορισμένων προϊόντων αλουμινίου και χαλκού που χρησιμοποιούνται σε αεροπλάνα, τραίνα και ενδεχομένως διαστημικούς πυραύλους.

 

Οι Honda και Subaru δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν υλικά τα οποία υπόκεινται σε πλαστογράφηση στοιχείων ακαμψίας, ενώ η Hitachi Ltd. δήλωσε ότι τρένα δικής της κατασκεής εξήχθησαν στο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Εκτιμάται πως το πιθανό κόστος αντικατάστασης των επίμαχων τμημάτων ανέρχεται σε 15 δισεκατομμύρια γιέν (133 εκατομμύρια δολάρια), αλλά η ζημιά στην εταιρεία - με τη μορφή είτε βλάβης της φήμης είτε πιθανές νομικές προκλήσεις - θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

 

Η παραδοχή της Kobe Steel προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την ακεραιότητα των ιαπώνων κατασκευαστών.

 

Για παράδειγμα, η Nissan δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανακαλέσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ενώ η Kobe Steel δήλωσε ότι τα προϊόντα παραδόθηκαν σε περισσότερες από 200 εταιρείες και η παραποίηση ήταν τέτοια ώστε τα μέταλλα να φαίνονται σαν να πληρούσαν τα πρότυπα ποιότητας των πελατών της.

 __________________________________________________________________

 

Ο παρακάτω πίνακας απεικονίζει ποιες εταιρείες ενδεχομένως πλήττονται.

 

800x 1

 ______________________________________________________________________

 

Η Toyota δήλωσε ότι έχει βρει παραποιημένα μέταλλα της Kobe Steel σε μέρη του αμαξώματος, όπως καπό, πόρτες και περιφερειακά σημεία. "Δουλεύουμε γρήγορα για να εντοπίσουμε ποια μοντέλα οχημάτων θα μπορούσαν να εμπίπτουν στο θέμα και ποια εξαρτήματα χρησιμοποιήθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota, Takashi Ogawa. "Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η παραβίαση των αρχών συμμόρφωσης εκ μέρους προμηθευτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα."

 

Η Honda ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε παραποιημένα υλικά από την Kobe Steel στις πόρτες και τα καπό των αυτοκινήτων ενώ η Mazda επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί αλουμίνιο από την εταιρεία. Οι Suzuki και  Mitsubishi δήλωσαν ότι βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου ως προς το εάν επηρεάζονται τα οχήματά τους.

 

Oι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς αφορούν ένα πολύ ζωτικό σημείο των αυτοκινήτων ενώ έρχονται σε συνέχεια ενός γενικότερου κλίματος μειωμένης αξιοπιστίας, ειδικά μετά το ''Dieselgate'', απέναντι στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

 

Ιnfo / Photo: Bloomberg

Προσφορές από 0€ προκαταβολή

Δείτε όλες τις προσφορές μας

Χωρίς Προκαταβολή
Γρήγορες διαδικασίες
Εξειδικευμένοι συνεργάτες
Ελληνική εταιρεία
Εξατομικευμένες λύσεις
Χωρίς ψιλά γράμματα