• Αρχική
  • BLOG
  • Η Ferrari ετοιμάζει το δικό της SUV. Πάει, ''χάλασε'' ο κόσμος
Η Ferrari ετοιμάζει το δικό της SUV. Πάει, ''χάλασε'' ο κόσμος

Η Ferrari ετοιμάζει το δικό της SUV. Πάει, ''χάλασε'' ο κόσμος

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

Nαι, κι όμως. Η Ferrari ενδιαφέρεται ''σοβαρά'', όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Sergio Marchionne, στο να κατασκευάσει το πρώτο SUV με σήμα το μαύρο άλογο

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, είναι δεδομένο πως η Ferrari θα κατασκευάσει το δικό της SUV.

 

Οι παραδοσιακοί εραστές της φίρμας ίσως ανατριχιάζουν στην είδηση, πιθανόν και ο Enzo Ferrari που ''βλέπει'' από ψηλά, αλλά αυτή φαίνεται να είναι η νέα πραγματικότητα. Tα supercars με το σήμα της Ferrari θα έχουν, πλέον, ''ομόσταυλο'' και ένα SUV.

 

Προς το παρόν, πάντως, ο CEO της Ferrari, Sergio Marchionne, αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση: ποιος είναι ο ιδανικός όγκος παραγωγής προκειμένου να διατηρηθεί  η αποκλειστικότητα της μάρκας αμετάβλητη.

 

Ο ίδιος, επίσης, χρησιμοποίησε τον όρο ''FUV'', αντί για SUV, με το αρχικό ''F'' να θέλει να διαφοροποιεί το αρτικόλεξο και ίσως δίνοντας έμφαση στο ότι δεν θα είναι απλώς άλλο ένα SUV).

 

 

Τώρα μένει να βρεθεί η ''σωστή ισορροπία του εύρους παραγωγής σε σχέση με τη δεδομένη επιθυμία της εταιρείας να αναπτυχθεί μέσω διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου της'', τόνισε ο ίδιος πριν λίγες ημέρες σε σχετική συνέντευξη.

 

Όπως ίσως γνωρίζετε μέχρι τώρα, η Lamborghini θα συμμετάσχει και αυτή στην κατηγορία των mega SUV με την αναμενόμενη Urus. Και, φυσικά, δεν είναι η μόνη στην κατηγορία αφού ήδη η Bentley -με το Bentayga- και η Rolls-Royce, με το επερχόμενο Cullinan - έχουν μπει στο ''χώρο'', αυτόν που υποτίθεται μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν εκτός φαντασίας.

 

Ο χάρτης αλλάζει δραστικά, την αρχή την έκανε η Porsche με την πρώτη Cayenne, και η νέα τάση δείχνει πως δεν υπάρχουν στεγανά μπροστά στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη

 

Με την ευκαιρία, η Lamborghini δήλωσε πως θα είναι ο τελευταίος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα εισάγει την αυτόνομη τεχνολογία στα αυτοκίνητά της. 

 

Photo: Drive Mag

Προσφορές από 0€ προκαταβολή

Δείτε όλες τις προσφορές μας

Χωρίς Προκαταβολή
Γρήγορες διαδικασίες
Εξειδικευμένοι συνεργάτες
Ελληνική εταιρεία
Εξατομικευμένες λύσεις
Χωρίς ψιλά γράμματα